Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Speedy Grandma # Granny Revamps

February 7, 2015 @ 4:00 pmFebruary 28, 2015 @ 12:00 am ICT

สวัสดีทุกคน สปีดดี้แกรนมากำลังจะย่างเข้าปีที่สามแล้ว!!คุณยายของเราเรียนรู้และปรับปรุงอย่างไม่รู้จักเหน็ดเหนื่อย หัวใจที่ยังวัยรุ่นเป็นเคล็ดลับของของพลังที่ล้นเหลือและพลุ่งพล่านของคุณยาย
หกเดือนก่อนครบรอบสามปี คุณยายยังสาวของเราอยากจะทบทวนและจัดการพื้นที่ใหม่ ๆ เพื่อรองรับไอเดียที่ดีขึ้นและสดขึ้น นี่หมายถึงการเติบโตและงอกงาม เราอยากกระจายพลังเยาว์วัยให้กับผู้คนมากขึ้นและสนับสนุนความเป็นไปได้ให้กว้างขึ้นด้วย

นิทรรศการนี้จะค่อยเคลื่อนไปพร้อม ๆ คนดู

Hello everybody, Speedy Grandma will be soon entering its third year!! Our granny is restlessly learning and improving – **whisper** a youthful heart is a friendly thing; this is a secret of our granny’s abundance and exuberance of life’s energies. xx
Six months before the anniversary, our youthful granny would like to re-evaluate herself, and re-arrange her space to accommodate some even better and fresher ideas. It’s meant growing up and being fertile, yes, we like to spread our youthful energy to more people and encourage more possibilities.

This exhibition will be moving with the audience

Opening party: 7 February 2015
Open: 7 -27 February 2015
Speedy Grandma Open hour: Wed-Sun 13:00 – 21:00 Hr

Event
Documentary&Archive
Money&Labour
Exhibition “Who Cares?” (เราไม่ได้สนใจคุณแล้ว)
7 February 2015

Post-exhibition
13 February 2015

Workshop # Creative Entrepreneurship (tuition fee 500 baht/person)
15, 21 February 2015

Back to the future
21 February 2015

Picnic Party (ticket 100 baht)
performance
Folk Music
27 February 2015

1. Documentary&Archive

รวบรวมข้อมูลทั้งหมดของงานนิทรรศการที่เคยจัดแสดงที่สปีดดี้ รวมไปถึงกิจกรรมที่เกิดขึ้น เรียบเรียงขึ้นเป็นไทม์ไลน์ที่มีวีดีโอ/รูปภาพประกอบ รวมถึงงานเขียนเกี่ยวเนื่อง และคำติชมต่าง ๆ ที่อาจมี

Accumulating all information about previous exhibitions shown at Speedy Grandma, re-arranging as a timeline with vdo/photos, reviews, or comments (if any).

2. Money&Labour ต้นทุนทางศิลปะ ข้อมูลเชิงการจัดการและสายพานการผลิตผลงานทั้งหมดสำหรับบางนิทรรศการที่เลือกขึ้นมาจากไทม์ไลน์ เปรียบเทียบกับค่าแรงขั้นต่ำของ W.A.G.E เพื่อหาต้นทุนจริงของแกลลอรี่ในแต่ละนิทรรศการ

Information about management and production line of some selected exhibitions comparing with the minimum wage set by W.A.G.E, so we can find the realistic cost of each exhibition.

3. นิทรรศการศิลปะ “เราไม่ได้สนใจคุณแล้ว”/ The exhibition “Who Cares?” นิทรรศการที่แสดงผลงานศิลปะของศิลปินที่เดินออกจากแวดวงศิลปะหรือไม่ค่อยที่จะสนใจศิลปะแล้ว หรืออาจไปทำงานอย่างอื่นที่มีความมั่นคงกว่า ซึ่งแต่ละคนมีความหลากหลายในปัจจัยที่ทำให้เขาเหล่านั้นไม่สนใจ
ที่จะเป็นส่วนหนึ่งของพื้นที่ที่เรียกว่าศิลปะ เราเชื่อว่า มีคนที่ถูกนับเป็นส่วนหนึ่งของวงการศิลปะ และก็มีอีกหลายกลุ่มที่ไม่ถูกนับทั้งที่เข้าเหล่านั้น ก็เดินมาในเส้นทางเดียวกัน และเป็นส่วนหนึ่งที่ทำให้เกิดโครงสร้างของวงการศิลปะ ตั่งแต่นักศึกษาในสถาบันการศึกษาที่ทำให้เกิดการผลิตบุคคลากรหรือศิลปินออกมาได้ แต่ เพราะอะไร และทำไม จึงมีผู้ถูกนับเป็นส่วนหนึ่ง และผู้ที่ไม่ถูกนับ หรือมันคือปัญหาที่เราละเลยที่จะพูดถึง ลองเข้ามาชมผลงาน และแลกเปลี่ยนความคิดเห็นกันได้

The exhibition by artists who left art circle to do something else more financially stable or may not be interested in art any more; people have their own condition. We believe that art students have walked in a similar route at the beginning, but some are included¬¬¬¬¬¬, some are left out – its all part of structure of art circle. The question is why some people are counted, but the other is not – is it a problem that we try not to talk about? Please come to see the work from people who may not consider themselves as an artist, or the art world doesn’t acknowledge them so. We hope you to share your thoughts.

4. Post-exhibition
การแสดงงานนิทรรศการไม่สามารถเสร็จสมบูรณ์ในตัวเอง แต่ยังอาศัยเงื่อนไขอื่นภายหลังจากนั้นเพื่อขับเคลื่อนประเด็นต่าง ๆ ที่ยังหลงเหลือเพื่อจะสื่อสาร ขณะเดียวกันศิลปินและศิลปะก็มีเส้นทางเดินต่อเพื่อเชื่อมกับสิ่งอื่นข้างหน้า รวมถึงคำถามต่อทางแก้ไขของปัญหาที่เกิดได้จากการทบทวนบทเรียนที่ผ่านมา

Exhibition is never a totally finished work, it also requires some other factors to carry the message, to communicate, while the artist and art ought to move forward in order to connect with other areas, and to question about a solution by evaluating the past.

5. Back to the future
แชร์ปัญหาและค้นหาความเป็นไปในการขับเคลื่อนพื้นที่อิสระ เพื่อให้เป็นพื้นที่รองรับคนรุ่นใหม่ และความคิดแตกต่างที่ไม่ได้อยู่แค่ในระบบกระแสหลัก รวมถึงหาจุดร่วมในการแลกเปลี่ยนหรือร่วมมือกิจกรรมต่าง ๆ ระหว่างพื้นที่ทางเลือกในอนาคต

Share problems, find a solution for organising an independent space that needed for new generation and different ideas which is not conformed to the mainstream system. Also we will find a possibility to exchange or collaborate among independent spaces

6. Picnic Party

ปาร์ตี้ที่คุณอาจพกอาหารมาแบ่งปันกับคนอื่น พร้อมสนุกกับดนตรีที่เราเชื่อว่าคุณจะชอบ
Bring your food, share with other people. Enjoy the music that you will love.

Details

Start:
February 7, 2015 @ 4:00 pm ICT
End:
February 28, 2015 @ 12:00 am ICT
Event Category:

Venue

Speedy Grandma
672/50-52 Charoenkrung Soi 28, Bangrak
Bangkok, Bangkok 10500 Thailand
+ Google Map
Website:
www.speedygrandma.com

Leave a Comment